Vrij werk


Sommige van deze foto's vallen niet echt onder 'vrij' werk. Ze zijn gemaakt naar aanleiding van een opdracht binnen de fotoclub. Het commentaar spreekt voor zich.

 


Met de kids naar de dierentuin. Aapjes, olifanten en zebra's... Tja, zebra's, daar hoor je overheen te lopen, toch?

Safari park Beekse Bergen, april 2011
 
 

In maart 2012 ben ik gevraagd om een workshop (natuur-) fotografie te verzorgen. Van alle foto's van het moois van moeder natuur die ik daarbij heb gebruikt, vond ik deze wel leuk om hier te plaatsen.

Maart 2012: Foto voor de workshop (natuur-) fotografie (gemaakt in de keuken...)

 


Met de fotoclub hebben we op het lange voorhout in Den Haag de moderne Chinese kunst mogen bewonderen. Daar kon ik niet zo veel mee. Een rijtje 'geparkeerde' dranghekken was veel interessanter...

Juni 2011: dranghekken op het lange voorhout in Den Haag

 


Het thema 'kracht' stond voor maart op de agenda van de fotoclub. Tijdens een bezoek aan de brandweer met de scouting werden verschillende gereedschappen getoond. Met het gereedschap waarvan hieronder de bek zichtbaar is, zal menig auto zijn opengebroken. 


Maart 2010, voor het thema 'kracht' op de fotoclub ging deze spreider van de brandweer op de foto

 


Het seizoen 2008-2009 van de fotolub werd afgesloten met een gezellige avond in scheveningen. Iedereen die er geweest is weet hoe hard het waaide die avond. Op het strand vond ik het iets te riskant om de camera te pakken. Daarom heb ik wat verder uit de kust de camera uit de tas getrokken. De rotsen spraken hier erg aan. Techniek: HDR volgens de klassieke methode: twee foto's over elkaar en van elk de correct belichte delen gebruiken.


Scheveningen, juli 2009, een stormachtig avondje weg met de fotoclub

 


Vorig jaar hebben we met de fotoclub een foto estafette gehouden. Iemand maakt een foto en geeft deze aan een ander. Hij/zij fotografeert hier een 'antwoord' op. Ik kreeg een foto van een schaal met knikkers. Gelukkig een knikker en potje kunnen vinden (op de camping).


Estafettefoto, leidschenveensefotoclub, 2008. Mijn antwoord op een schaal met knikkers; knikkerpotje op de camping.

 


Maak eens een serie, onderwerp vrij te kiezen.  Dat was de opdracht. Vanaf het begin had ik al het idee iets met rondjes/cirkels te willen gaan doen. Tot ik in de dierentuin (blijdorp, voor als je het wilde weten) een reeks betonblokken zag staan, voorzien van verschillende cirkels. Vervolgens ben ik gaan zoeken naar de combinatie van cirkels met een lijn.

               
Series, Leidschenveense fotoclub, 2009. Betonblokken in Diergaarde Blijdorp.


Het leek een aantal mensen binnen de fotoclub wel leuk om eens wat aan 'urban exploration' te doen. In Jip en Janneke taal zoiets als struinen (en fotograferen) in een verlaten pand. Toevallig kende ik iemand via wie we toegang kregen tot zo'n pand. De hulzen in de foto hadden voor die persoon een speciale betekenis en hij wilde die graag gefotografeerd hebben. Da's wel gelukt.


Hulzen van losse flodders, verlaten pand op niet nader te noemen locatie, 2008

 

 


Omdat mijn zoon gek is van treinen kom ik nogal eens op plaatsen waar treinen en alle aanverwante accesoires vollop te vinden zijn. Zo waren we destijds in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hier kwam ik op het idee om een serie foto's te schieten die een leuke serie zouden moeten vormen. Dit werd al snel een vierkante ronde vorm.